Na mijn fruitige havermoutkoekjes volgt hier alweer een recept voor een gezond ontbijt en dat zal zeker niet de laatste keer zijn. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar wordt door tijdsgebrek al snel overgeslagen. Met dit extra fruitige bananenbrood geniet je een hele week van een heerlijk power ontbijt.
Door het vele fruit vormt dit bananenbrood een heerlijk sappige cake, boordevol smaak die wat wegheeft van peperkoek. Liefhebbers kunnen er ook altijd kaneel aan toevoegen. De cake bevat noch suiker, noch boter en de bloem kan vervangen worden door amandelmeel of kokosbloem. Ideaal dus als rijk ontbijt of gezond tussendoortje. Zelf bak ik mijn bananenbrood op zondagnamiddag. Het bewaart een hele week!
Recept bananenbrood
– 100 g havermout
– 100 g bloem
– 3 rijpe bananen
– 1 grote appel
– 50 g gedroogde abrikozen
– 1 el sodium bicarbonaat
– 3 losgeklopte eieren
– 2 el honing
1. Stoof de appel tot hij mals genoeg is om te pletten.
2. Plet ook de bananen.
3. Voeg de bananen en de appel samen met de rest van de ingrediënten (behalve de abrikozen).
4. Mix tot je een egale massa krijgt.
5. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en spatel ze onder je beslag.
6. Giet in een ingeboterde/met bakpapier beklede cakevorm en bak 50 minuten op 175°C.
Probeer het zeker eens uit en laat me weten wat je ervan vindt!
5 Opmerkingen